Wie zomer zegt, zegt Steam Summer Sale. De jaarlijks uitverkoop van het grootste online-warenhuis voor games is een garantie voor kopzorgen, want met al die goede titels in de sale is het moeilijk keuzes maken. Om het kiezen iets makkelijker te maken, is er hier een Neon Gorilla top vijf van  retro titels die sowieso het halen waard zijn.

 

5. Doom Classic Complete

Een megabundel voor de klassieke First Person Shooter ervaring. In het pakket krijg niet alleen Doom 1 en 2, maar ook de levelpacks Final Doom en Master Levels. Laatstgenoemden zijn behoorlijk pittig en behoren tot de moeilijkste Doom levels ooit. Stel je zou deze levelpacks er niet bij krijgen, dan is het nog steeds een absolute aanrader want Doom, blijft Doom: een klassieke shooter die moeiteloos de tand des tijds doorstaat.

Prijs: €5,99

4. Age of Empires II HD

Hands down de beste Age of Empires game uit de reeks. De game is in essentie hetzelfde als het origineel uit 1999, maar heeft alle voordelen van een release in een moderne tijd. AoE II heeft online support en is easy peasy via steam te spelen. Bovendien is de games slechts vier euro, dus je kan hem meteen al je gierige vrinden aansmeren om zo een epische LAN-sessie te houden.

Prijs: €3,99

3. Hitman Blood Money

Het vierde deel is zonder twijfel de beste uit de Hitman-serie. Ook hier neem je wederom plaats in de schoenen van de kale huurmoordenaar die geen contract uit de weg gaat. In Blood Money zaten zoveel toffe levels dat ik amper weet waar ik moet beginnen. De verschillende manieren waarop je je doelwit kan uitschakelen, zijn zo divers dat ik zelfs na meerdere keren spelen nieuwe dingen ontdek. Niks is meer satisfying dan je doelwit zo om te brengen dat het lijkt op een ongeluk, waarna jij zonder problemen het level finisht.

Prijs: €2,49

2. The Elder Scrolls IV: Oblivion

Het is een kwestie van smaak, maar na Skyrim vind ik Oblivion de beste Elder Scrolls game die verschenen is. De graphics doen soms een beetje pijn aan de ogen, maar de rest van de game staat nog als een huis. Vanaf het moment dat je je eerste stappen in de open wereld zet, grijpt de game je bij de lurven en laat het je minimaal voor de komende vijftig uur niet meer los. Overal is avontuur en je kunt gaan en staan waar je wilt. Bovendien wordt bij de Game of the Year Edition alle DLC geleverd, alsmede als twee Expansions Packs. Met name The Shivering Isles is een waardige toevoeging met memorable quests. Tenslotte is er ook nog een immense modding community waardoor je de game zo kan aanpassen dat je er makkelijk nog honderden uren in door kan brengen.

Prijs: €7,49

 

1. Black Mesa

Black Mesa is een HD-remake van de eerste Half-Life uit 1998. Ondanks dat het origineel dit jaar twintig jaar oud is, voelt het dankzij deze remake totaal niet gedateerd. Dat is niet alleen te danken aan de grafische oppoetsbeurt, maar ook door het feit dat de gameplay nog steeds super goed in elkaar steekt. Ik wil iedereen echt op het hart drukken dat Half-Life één van de tofste game ervaringen is die je kunt meemaken. Je ontsnapping uit de Black Mesa faculteit voelt aan als een groot avontuur, zoals weinig andere games dat kunnen. Mocht je de originele Half Life hebben gemist, dan is dit dé kans om de game anno 2018 te ervaren.

PS: Nog niet genoeg van Half-Life na Black Mesa? The Orange Box is ook in de aanbieding voor het belachelijke bedrag van 1 EURO EN 67 CENT, waarmee het de beste combideal ooit is in de geschiedenis van gamehistorie. In de oranje doos zit Half-Life 2 met alle extra episodes, Team-Fortress 2 en Portal.

Prijs: €7,99

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.