Gamecontrollers zijn er in alle vormen en maten. Sommigen zijn een waar genot, terwijl anderen zo verschrikkelijk in de hand liggen dat je je afvraagt of ze wel voor het gamen zijn ontworpen. Niet dat dit per se noodzakelijk is, want het is inherent aan de mens om voorwerpen voor iets anders te gebruiken dan waar ze oorspronkelijk voor gemaakt zijn. Daarom een antwoord op deze uiterst prangende vraag: Welke vijf controllers kun je het beste als wapen gebruiken wanneer de nood aan de man is?5. Nintento 64 controller

De redenatie achter het design van deze controller heb ik nooit begrepen. Waarom zijn er toch die drie handvatten? Misschien had Nintendo een intergalactische markt voor ogen bij het ontwerpen ervan. Waarschijnlijker is dat de Japanners hebben gekeken naar een traditioneel wapen uit hun land: De Sai.
De controller mist overduidelijk de scherpheid van het originele wapen, maar heeft alsnog voordeel van de drie handvatten. Geef een wilde zwieper met het koord en je kunt bijna niet missen met dit driekoppige monster.


4. Proto PS3 controller

Op de E3 in 2005 presenteerde Sony de PS3. Vrijwel iedereen werd omvergeblazen door de nieuwe console, maar misschien nog wel meer door de controller. Definitief is hij er nooit gekomen, maar wat had het mooi kunnen zijn: Een boemerang als controller. Bij de uiteindelijke release koos Sony toch voor een traditioneler ontwerp dat niet veel afweek van eerder Playstation controllers. Dit design was misschien populairder onder de consument, maar reken er maar niet op wanneer je in een levensbedreigende situatie bevindt. De proto PS3 controller was in dat opzicht een vele betere keus.Voortbouwend op de originele Aboriginal tactieken, had deze controller uitstekend kunnen dienen als boemerang. Je hoeft niet eens bij je tegenstander in de buurt te komen, omdat je met dit werpwapen ook op afstand je geluk kunt beproeven. Eeuwig zonde Sony!


3. Atari 2600 controller

De Joystick van de Atari is het compleet tegenovergestelde van de zojuist behandelde PS3-controller. Waar de boemerang je in staat stelde om op afstand van je vijand te blijven, forceert de Atari Joystick je om dichtbij te komen. De schoonheid hiervan zit hem in de eenvoud. In een tijd dat games simpeler waren, waren de controllers ook minder geavanceerd. Waan je een regelrechte barbaar wanneer je je belager met dit stuk antiek te lijf gaat. Grijp de controller beet bij de uitstekende stick en laat het vierkante onderstel zijn werk doen.


2. Wiimote

Kijk eens, dit zie ik graag. Een controller waarbij de functionaliteit niet tot één ding beperkt is. Allereerst zijn de Wiimote en nunchuck uitstekend geschikt voor een geïmproviseerd wurgtouw. Mocht dat echter niet genoeg zijn, dan is er altijd nog de mogelijkheid om het tweetal als een nunchaku te gebruiken en een salvo van klappen op je tegenstander los te laten.

1. Xbox Game Controller

Mocht je vrezen voor je leven, dan doe je er goed aan om de eerste Xbox controller in huis te halen. Dit bakbeest had de discutabele eer om de bijnaam ‘The Duke’ te dragen. Als je naar de foto kijkt, snap je ook waarom. Om dit gevaarte te kunnen besturen, moest je wel in het bezit zijn van een flink stel kolenschoppen. Waar de controller in gebruiksvriendelijkheid tekort schiet, is het als wapen des te meer geschikt. De ontiegelijke lompheid van het apparaat zorgt ervoor dat de controller een behoorlijk gewicht met zich mee draagt. Het plastic van de controller is bovendien zo hard als diamant, waardoor deze tank alles sloopt wat op zijn pad komt. Wie heeft er finesse nodig, wanneer een klap met dit gevaarte een aardbeving van vijf op de schaal van Richter veroorzaakt?

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.