Pasen is misschien achter de rug, maar paaseieren  in videogames zijn van alle tijden. Ze zijn (meestal) alleen niet van chocola, maar wél moeilijk te vinden. Check deze top vijf van Easter Eggs , terwijl je die overgebleven, goedkope paaseieren opvreet. 

5. John Romero in Doom 2

In het laatste level van Doom II neem je het op tegen de Icon of Sin. Aan het begin van het level hoor je een demonische boodschap, waarvan velen dachten dat die van het Icon afkomstig was. In werkelijkheid is het een zin ingesproken door ontwikkelaar John Romero. Om het creepy effect te krijgen, hebben de ontwikkelaars het audiofragment omgedraaid en er een effect overheen gegooid. Draai je de zin om, dan hoor je het volgende: “To win the game, you must kill me, John Romero”. Gebruik je vervolgens de ‘noclip’ cheat en loop je door het Icon heen, dan zie je inderdaad Romero’s hoofd op een staak. Wanneer je een paar kogels op hem afvuurt, win je de game ook nog eens echt. Liegen deed hij niet.

4. Koelevel

Het geheime ‘koelevel’ in Diablo II komt eigenlijk door een gerucht uit deel 1. Volgens sommigen zou er namelijk een geheim level verschijnen wanneer je maar vaak genoeg op een random koe klikte. Dit gebeurde in deel 1 nooit, maar blijkbaar zag Blizzard het idee wel zitten. Als je in Diablo 2 de laatste baas hebt verslagen en een nieuwe game start, kun je in het Rogue Encampment een portal openen naar het geheime level. Eenmaal door de portal vind je honderden koeien met wapens en de meest droge ‘moeee‘ die je ooit zult horen. Vergeet ook niet de one and only Cow King te doden!

 

3. ‘This is it, baby’

In de Halo-serie zitten talloze easter eggs, maar deze uit het origineel spant wat mij betreft de kroon. Wanneer je de game op de hoogste moeilijkheidsgraad uitspeelt, krijg je een andere eindscène te zien. Sergeant Johnson en een Elite zijn als één van de weinigen over op het ruimteschip The Pillar of Autumn. Op het moment dat het voertuig naar de tering wordt geblazen, besluiten de twee de strijdbijl te begraven en het uit te knuffelen. Hoe Johnson vervolgens weer in de volgende delen verschijnt, is mij een raadsel.

 

2. Dopefish

De groene ‘Dopefish’ verscheen voor het eerst in Commander Keen 4 uit 1991. In de platformer was het een vijand in het onderwater level. Na Commander Keen is de Dopefish een heel eigen leven gaan leiden en werd het een inside joke van de game-industrie. Tot meer dan twintig jaar na het verschijnen van Commander Keen 4 komt de Dopefish in videogames voor. Vaak wordt de vis vergezeld met de tekst: ‘Dopefish lives!’

 

1. ‘There are no Easter Eggs up here. Go away’

Wanneer je in GTA San Andreas bovenop de Gant Bridge vliegt, vind je een wel heel typisch én ironisch bord: ‘There are no Easter Eggs up here. Go Away’. De nummer 1 in deze top 5 heeft meer betrekking op de serie als geheel, dan op deze specifieke Easter Egg. Als er één gameserie namelijk bekend staat om zijn Easter Eggs, dan is het Grand Theft Auto. Schieten op de maan om hem van grootte te doen veranderen? Check. Verwijzingen naar gangsterfilms? Jazeker. Paarse dildo’s in politiestations? Ook present!

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.