Geloof het of niet, maar game-legende John Romero laat eindelijk weer eens van zich horen, en hoe! Op 31 mei brengt hij 18 nieuwe levels uit voor de game waarmee het allemaal begon: Doom. 

De release van de levels is al meerdere malen uitgesteld, maar aanstaande vrijdag kan de zogenaamde ‘Megawad’ gratis worden gedownload op de Sigil website. Voor de liefhebbers bestaat er ook een fysieke kopie met gruwelijke artwork en een hele rits aan andere goodies. Daarnaast is ook de soundtrack, die gemaakt is door de epische gitarist Buckethead, te koop voor het toepasselijke bedrag van $6,66.

Konijn

In totaal zijn er negen singleplayer en negen multiplayer levels. De levels zijn specifiek ontworpen voor Doom uit 1993, wat betekent dat de vele add-ons in latere Doom clients zoals springen en mouselook niet gebruikt dienen te worden. Doe je dit wel, dan ben je volgens Romero aan het cheaten.

Romero stelt dat Sigil de spirituele opvolger van Thy Flesh Consumed is, de laatste episode van de originele Doom.  Het verhaal borduurt voor op het einde van de eerste Doom, wat dus betekent dat we hopelijk eindelijk te zien krijgen wie het konijn van de Doom Guy heeft vermoord.

Paradox Interactive

De release van Sigil betekent ook de terugkeer van Romero. Na zijn vertrek bij ID Software begon de Amerikaanse developer een eigen studio genaamd Ion Storm. Met Ion Storm maakte hij de shooter Daikatana wat een ongelooflijke flop werd en eigenlijk Romero naar de achtergrond verdreef. In de jaren daarna werkte hij bij een tig aantal studio’s, maar nergens wist hij dezelfde impact te maken als bij ID Software.

Romero kondigde recentelijk aan dat hij samen ging werken met Paradox Interactive; de studio die games als Age of Wonders en Crusader Kings heeft ontwikkeld. Het bedrijf en Romero zijn samen gegaan in een nieuwe studio genaamd ‘Romero Games’.  Afgezien van wat vage audiohints is het nog onbekend waar de studio precies mee bezig is. Laten we hopen dat Sigil een teken is van een heropleving van Romero, want het is en blijft natuurlijk een gamelegende. Hype!

 

 

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.