Luid de klokken en stop de persen: Een van deze beste rpg’s van de afgelopen twintig jaar krijgt een reboot! De veelgevraagde Enhanced Editon van Neverwinter Nights komt er nu écht aan.

Zoals je in mijn review kan lezen, is de RPG Neverwinter Nights zestien jaar na dato altijd nog altijd actueel. Blijkbaar dacht ontwikkelaar Beamdog daar hetzelfde over, want binnen niet al te afzienbare tijd moet er een remake van de game verschijnen.
Wanneer de game precies uitkomt, is nog niet duidelijk maar in de Steamstore is alvast een pagina voor de game aangemaakt. De game gaat twintig euro kosten en zal volgens developer Beamdog meerdere updates bevatten.

Retro in 4k

Zo zal het mogelijk zijn om de game op een 4k resolutie te spelen, zijn de graphics op de schop gegaan en worden er verschillende ‘fan-requested improvements’ geïmplementeerd. Wat deze improvements zijn, is vooralsnog onduidelijk. Afgaande op de inmiddels vrijgegeven screenshots lijken de graphics niet meer dan een kleine oppoetsbeurt te hebben gehad. Hierdoor behoudt de game zijn klassieke look, maar oogt het tegelijkertijd een stuk smoother.

Qua content bevat de game alles wat ook in de Diamond Editie zat. Dit komt erop neer dat je naast de main game en de twee expansions (Shadows of Undrentide en Hordes of the Underdark) ook drie later uitgebrachte premium modules ontvangt. Namelijk: Kingmaker, Shadowguard en Witch’s Wake. Al met al staat dit gelijk aan honderden uren spelplezier, waardoor je het komende jaar wel zoet bent.

Een andere toffe feature is dat de game volledig backwards compatible is. Oftewel, mocht je eerdere savegames, characters of modules van de game hebben, dan kun je die eenvoudig overzetten naar de Enhanced Edition. Vrijwel alle eerder gecreëerde content is dus ook te spelen in deze editie.

Multiplayer

Waar ik zelf het meeste op hoop, is dat er een actieve multiplayer support voor de game komt. Op het moment moet je third party software installeren om Neverwinter online te kunnen spelen. Dat is A; ongelofelijk omslachtig, en B; funest voor de online populatie van de game. Realistisch gezien zal de game waarschijnlijk nooit meer zo populair worden als in de hoogtijdagen, maar ik heb er vertrouwen in dat het absoluut beter kan.
Of dit allemaal gaat gebeuren is nog even afwachten, maar zoals het gezegde luidt: een mens mag hopen.

1 Comment

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.