Ineens was-ie daar: een gelekte trailer van misschien wel dé Harry Potter game waar fans al jaren op wachten! Hebben we hier te maken met potentieel de beste Harry Potter game ooit, of worden we hier keihard in de zeik genomen?

Je zou bijna denken dat we een Harry Potter fansite aan het worden zijn met al deze posts over de bebrilde tovenaarsleerling. Niets is echter minder waar, maar het nieuwtje dat sinds vanochtend bekend is, moet gewoon gemeld worden. In ieder geval voor mij persoonlijk, want potdomme want ben ik een partijtje hyped! Jarenlang vraag ik mezelf al af waarom er niet meer Harry Potter spellen zijn uitgebracht. Het universum is zo groot en er is zoveel meer mee te doen, dan enkel de games die gemaakt zijn na de films. Welnu, mijn gebeden lijken verhoord te zijn, want vanochtend lekte dus de wel hele spannende trailer van een nieuwe, onaangekondigde Harry Potter game.

De trailer is geüpload door de Reddit-gebruiker Vapethisbro. Hij meldt dat hij in een winkelcentrum werd benaderd door een man die hem vroeg of hij naar de trailer wilde kijken en hier enkele vragen over wilde beantwoorden. Camera’s mochten niet  worden meegenomen, maar hij werd niet gecontroleerd op zijn mobiel. Hij filmde de trailer, zette het online en maakte duizenden Harry Potter fans kneiter gek. Een beetje een vaag verhaal, maar er zijn wel gekkere dingen gebeurd.

Fake?

De sfeer in de trailer is beduidend volwassener, maar het heeft absoluut nog dezelfde Harry Potter vibe. De beschrijving die bij de trailer werd gepost , meldt dat de game een 3D-RPG is en dat de titel zich afspeelt in de negentiende eeuw. In de game speel je een vijfdejaars Zweinstein-student (die je zelf kan creëren!), die verlaat is toegelaten op de school. Al snel gebeuren er vreemde dingen in het Verboden Bos en op Zweinstein, waarna je ene professor Elezar Fig moet helpen met de bestrijding hiervan. Tijdens de game kun je spreuken leren, potions brouwen en magische wezens ontdekken. Ook kun je kiezen om de goede kant op te gaan, of juist een evil wizard worden. Bevestiging hiervan is er niet, maar op dit alles zeg ik een volmondig ‘Yes, please’.

Geweldig dus. Een nieuwe Harry Potter game die de fans al jaren wilden. Is het alleen echt, of worden we hier allemaal keihard getrold? Ik denk persoonlijk dat we hier met een echte game te maken hebben. De video is namelijk al van Youtube verwijderd, omdat het auteursrechtenschending van Warner Bros zou zijn. Daarnaast ziet de game er ook veel te goed uit om fake te zijn. In theorie zou het mogelijk zijn dat iemand de boel loopt te flessen, maar laten we daar niet van uit gaan. Wat voor harteloos, verachtelijk mens ben je dan ook bovendien. Dat zou niemand doen toch? Toch?!

Rocksteady

De game zou gemaakt worden door Rocksteady, de developer die ook de Batman Arkham-serie heeft ontwikkeld. Dit is goed nieuws, want de Arkham games waren ongelooflijk tof waarmee Rocksteady zich heeft bewezen als een competente ontwikkelaar. Geheel zeker is dit alleen nog niet, want volgens Eurogamer zou het ook kunnen gaan om developer Avalanche Software.

Op internetfora wordt gespeculeerd dat de game in november wordt aangekondigd. Het momentum zou perfect zijn, want in die maand komt ook de nieuwe Fantastic Beasts film uit, die zich ook in het Harry Potter universum afspeelt. Zou de droom dan eindelijk werkelijkheid worden? Een brief naar Zweinstein zit er waarschijnlijk niet meer in, maar een goede RPG-game in het Harry Potter universum dan misschien toch wel. Ik blijf heel, heel, heel hard hopen.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.